Дощі підтопили Закарпаття / У ДСНС України в Закарпатській області

На території Закарпатської області станом на 06:00 23 травня підтоплено 31 житловий будинок, 71 дворогосподарство, 818 га сільгоспугідь, 170 га пасовищ, а також пошкоджено 6 мостові переходів, зруйновано 650 метрів погонних берегоукріплень.

Читайте такожВ Івано-Франківській області після сильних злив підтоплено більше 120 будинків

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в Управлінні ДСНС України в Закарпатській області.

Відео дня

За даними УДСНС, внаслідок інтенсивних опадів у вигляді дощу, що пройшли протягом 21-22 травня 2019 року, на території Закарпатської області сталося підтоплення сільськогосподарських угідь, дворогосподарств та житлових будинків. Постраждали наразі вже 5 районів області.

Найбільше ушкоджень на території Іршавського району: тут зруйновані три мостові переходи, пошкоджені берегоукріплення, підтоплені сотні гектарів сільськогосподарських угідь. У с. Вільхівка стався перелив води через на автошлях державного значення Мукачево-Рогатин завдовжки близько 150 м та висотою 10 см. Рух призупинено.

У Хустському та Виноградівському районах зафіксовані підтоплення дворогосподарств, пасовищ, сільгоспугідь. На Виноградівщині на відрізку автошляху між селами В. Ком'яти та Шаланки підтоплено відрізок автошляху місцевого значення, проте проїзд можливий.

У Тячівському районі внаслідок підняття рівня води в р.Тересва підмиті дамби. У Перечинському районі Закарпаття підтоплені 69 дворогосподарств, із них 31 житловий будинок, а також пошкоджені 3 мостові переходи через р. Турія.

Нагадаємо, у понеділок, 20 травня, в Івано-Франківській області через сильні дощі сталося підтоплення більше 3 тисяч дворогосподарств.