В Італії випав велетенський град / фото facebook.com/pg/severeweatherEU

В центральній Італії в районі узбережжя Адріатичного моря випав велетенський град розміром з апельсин.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на агенцію ANSA.

Град випав у комуні Пескара в регіоні Абруццо. Через рани, завдані величезними градинами, 18 людей опинилися у лікарняному відділі невідкладної допомоги. В лікарні опинилася і вагітна жінка з пораненнями обличчя і голови.

Відео дня

Повідомляється, що постраждали отримали забої голови та рани, їм накладають шви.

В одній з лікарень Пескари при цьому через негоду склалася критична ситуація, оскільки водою залило перший поверх, через що всі операційні були змушені припинити роботу.

Також водою залило паркувальний майданчик з близько двома десятками автомобілів співробітників лікарні. Повідомляється, що рівень води на майданчику зараз складає 2 метри.

Окрім того, град завдав серйозних збитків і самому місту Пескара: пошкоджені автомобілі, вибите скло у вікнах, пробиті дахи будинків.

Від негоди зараз потерпають північний регіон Емілія-Романья, центральний Абруццо і область Марке.

Зокрема, раніше на півночі Італії в області Романія пронісся ураган, який з корінням виривав дерева, знищив десятки автомобілів і завдав збитків приморським містечкам.

Найбільше від стихії постраждало містечко Морський Мілан в провінції Равенна на узбережжі Адріатичного моря. Тут в результаті урагану повалені сотні дерев, розбиті автомобілі, зруйновано багато споруд на пляжі, постраждали будівлі ресторанів.

Складна ситуація також в районі Ріміні, де повідомлялося про локальні повені після проливних дощів.

Раніше УНІАН повідомляв, що в іспанській провінції Наварра проливні дощі призвели до повені, жертвою якої стала одна людина.