Кременчук накрила негода / ДСНС

У Кременчуці Полтавської області 5 лютого вирувала негода, у результаті якої на чоловіка впало дерево. 

Читайте такожПохолодання, снігопади та сильний вітер: в Україні оголосили штормове попередження

Як повідомили у Кременчукцькому міськрайонному управлінні ДСНС, вчора ввечері рятувальники виїжджали на вулицю Вадима Пугачова, район будинку 9. Від чергової служби оперативного контролю міста надійшло повідомлення про те, що за вказаною адресою на тролейбусну лінію впало дерево, яке перешкоджає руху тролейбусного транспорту. Автомобілем УРАЛ 43-202-0011 за допомогою тросу було проведено прибирання дерева з проїжджої частини.

Відео дня

Пізніше у соцмережах почали з'являтися повідомлення про повалені дерева й гілки: на водоканалі, у районі Гвардійської. Також водіїв попереджали про небезпечні дорожні знаки, які не витримали поривів вітру і відривалися від кріплень.

Вранці 6 лютого начальник управління з питань цивільного захисту Полтавської обласної державної адміністрації Віктор Стеблянко заявив, що вчора до Кременчуцької лікарні інтенсивного лікування з попереднім діагнозом закритий перелом правої ключиці госпіталізований громадянин 1980 року народження, мешканець Автозаводського району м. Кременчука. Травми потерпілий отримав внаслідок падіння на нього дерева. Стан здоров’я чоловіка - середньої важкості. У лікарні повідомили, що подія також сталася через негоду.

Також вночі на автошляху Олександрія-Полтава, поблизу с. Підгірне (Кременчуцький р-н) рятувальники буксували дві вантажівки.

За їхньою інформацією, виклик був отриманий від чергового патрульної поліції Кременчуцького району. Як з’ясувалося, внаслідок ожеледиці одна з автівок перекрила рух на дорозі, тому стався затор. За допомогою тросу рятувальники допомогли водіям вантажних автомобілів.

Нагадаємо, внаслідок ускладнення погодних умов (сильний вітер, налипання мокрого снігу) через спрацювання системи захисту ліній електропередач було знеструмлено 600 населених пунктів у 13 областях України.