Ілюстрація REUTERS

Циклон Victoria, який не дає оговтатися мешканцям західного узбережжя Європи, Великій Британії, Нідерландам, Бельгії, країнам Скандинавії, Балтії від сильного, часом ураганного вітру, йде до України.

Читайте такожУ Великобританії вирує буревій “Денніс”: є жертви (фото)

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Відео дня

“Циклон такий масштабний, що його штурханину відчуємо завтра й ми, українці. Пориви південно-західного вітру можуть досягати в Україні штормових. Пришийте до капелюхів резиночки, як в дитинстві до рукавичок))”, - написала вона.

Діденко додала, що понеділок, не зважаючи на вітер, обіцяє бути теплим.

Денна температура повітря у більшості областей підвищиться до +5+13 градусів. Хіба що в східних областях ще затримається холодніша повітряна маса: найближчої ночі аж до -5-9 градусів, а завтра вдень +1+4 градуси. Опади малоймовірні, переважно буде сонячно.

У Києві в понеділок удень очікується 6-9 градусів тепла, поривчастий вітерець, без опадів.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій також попереджає про сильні пориви вітру в столиці. "За прогнозами Укргідрометцентру, в Києві з утриманням до кінця доби 16 лютого, вночі та вранці 17 лютого пориви вітру 15-18 м/с (І рівень небезпечності)", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, у західних регіонах України в понеділок, 17 лютого, очікується потепління до 12-14 градусів тепла. У більшості регіонів очікується до 7-10 градусів тепла. Найхолодніше буде на сході України, де очікується 4-8 градусів морозу.