REUTERS

За даними Головного метеорологічного агентства Японії, тиск в центрі потужного циклону "Миндуль" становить 985 гектопаскалів і буде поступово знижуватися. Швидкість вітру в центрі циклону дорівнює 25 метрів в секунду, а при поривах доходить до 35 метрів в секунду. В даний час шторм рухається в північному напрямку зі швидкістю близько 35 кілометрів на годину. Метеорологи прогнозують, що до понеділка, 22 серпня, циклон наблизиться до префектури Міе регіону Токай, а потім продовжить рух у бік регіону Канто і Токіо і далі на північ, передає РИА Новости.

Читайте такожУ В'єтнамі через тропічний шторм загинуло 3 людини

Інший циклон "Лионрок" повільно посувається в бік островів південної префектури Окінава і наблизиться до прибережних районів до 24 серпня. Тиск у центрі циклону становить 992 гектопаскалів і буде знижуватися. Швидкість вітру в центрі циклону дорівнює 18 метрів в секунду, а при поривах доходить до 25 метрів в секунду.

Відео дня

Третій тропічний шторм "Компасу" підійшов до північного острова Хоккайдо, який опинився кілька днів тому в центрі іншого потужного циклону "Консон". Тиск у центрі циклону становить 1000 гектопаскалів. Швидкість вітру в центрі циклону дорівнює 18 метрів в секунду, а при поривах доходить до 25 метрів в секунду.

Фахівці попереджають про підвищення висоти хвиль і закликають жителів регіонів, які проживають в районах можливого проходження циклонів, утриматися від виходу в море. Метеорологи також вказують на підвищену небезпеку зсувів в результаті проливних дощів.