Синоптик назвала точну дату, коли в Україні впаде температура

До кінця літа буде спека.

Сьогодні, 29 серпня, Україна буде практично епіцентром європейської спеки. Зниження температури очікується на початку вересня. Про це розказала синоптик Наталка Діденко.

За її даними, сьогодні максимальна температура повітря становитиме +32...+37 градусів, лише в східних областях України буде легше дихати, +25...+29 градусів.

Більшу частину доби 29 серпня, за даними синоптика, в Україні буде сухо й ясно. Проте в другій половині дня і ввечері довгоочікувані дощі з грозами пройдуть в західних областях, на Житомирщині та Вінниччині.

"Єдина засторога - через скажену спеку і вертикальні темпоконтрасти ймовірні грози при дощах, локально сильні зливи і шквали. Обережно!" - попередила фахівець.

У Києві, за словами Наталки Діденко, сьогодні пік спеки, +35...+37 градусів. Без опадів.

"Ще гризтиме 30 і 31 серпня, а ось вже 1 вересня буде суттєве зниження температури повітря...", - спрогнозувала фахівець.

Похолодання в Україні

За даними Погода УНІАН, з середи, 30 серпня, на заході України завдяки дощам та грозам очікується зниження температури. До кінця тижня сильна спека поступово покине Україну. До +30°...+33° температура підніматиметься лише на півдні та сході країни. 

Вас також можуть зацікавити новини: