До середини тижгня в Україні ще буде аномально тепло / фото sharkolot / Pixabay

Протягом тижня очікуються коливання температури повітря, тумани і опади у вигляді дощу з переходом у сніг ближче до вихідних.

Перша половина поточного тижня в Україні виявиться у більшості областей не по сезону теплою. Особливо високою температура буде у південних та західних областях. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, пише meteoprog.

Але ближче до вихідних до нас із північного сходу надійде морозне повітря.

Відео дня

"Таким чином, вже з п'ятниці помітно похолодає у північних, центральних та східних областях. Дискомфорту також додасть поривчастий східний вітер", - попереджає синоптик.

Погода 12 лютого

На початку тижня по всій Україні очікується аномально тепла погода. Подекуди тумани. Вдень пройдуть невеликі опади у вигляді дощу та мряки. Температура повітря вдень +6...+11 °С, а у південних та західних областях повітря прогріється до +12…+17 °С.

Погода 13 лютого

У вівторок у більшості областей України пройдуть дощі, у Карпатах із мокрим снігом. Подекуди тумани. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +7...+12 °С, а на півдні - до +16 °С.

Погода 14 лютого

У середу, за словами синоптика, у західній частині буде без істотних опадів, а на решті території країни пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі, на крайній півночі з мокрим снігом. Подекуди тумани. Температура вночі +2...+7 °С, вдень знизиться до +4...+9 °С. На південному сході вночі буде +6…+11 °С, вдень +10…+15 °С, а у західних областях вночі вже очікуються невеликі морози -3...+2 °С, а вдень буде +1...+6 °С.

Похолодання в Україні - що відомо

Раніше синоптик Ігор Кібальчич казав, що з 15 лютого погода в Україні почне змінюватись. У низці областей посилиться вітер, а в Азовському морі 16-18 числа спостерігатиметься шторм. Середньодобова температура при цьому знизиться на 3-6 градусів нижче норми.

Вас також можуть зацікавити новини: