У вересні до кінця місяця почнуться дощі / Фото ua.depositphotos.com

Найближчими днями в Україні збережеться тепла погода. Але вже починаючи з 20-х чисел вересня почнуться температурні "гойдалки": спочатку похолодає, потім знову короткочасно потеплішає, а закінчиться місяць холодами.

Про це розповів "Сегодня" народний синоптик Леонід Горбань.

За його словами, істотно похолодає до 20 вересня, температура вдень буде всього 10-12 градусів. Синоптик прогнозує, що зниження температури буде короткочасним, як і подальше за ним потепління.

Відео дня

"До того ж зарядять дощі, так що без парасольок, курток і непромокаючого взуття не обійтися. Але серед осінньої сльоти літо пошле нам останнє "прости": 21-23-го небо проясниться і вдень потеплішає до 17-19 градусів. В кінці місяця знову настане суха прохолода, вдень 10-12, вночі 5 градусів", – сказав Леонід Горбань.

Коли в Україні похолодає?

Нагадаємо, згідно з прогнозами, похолодання почне повертатися в Україну з 14 вересня. У цей день в західних і північних областях очікуються дощі, а температура повітря складе +19°...+22°.

У наступні дні температура продовжить поступово знижуватися. Вже до 19 вересня в західних і північних регіонах очікується +15°...+17°, на сході та в центрі до +20° максимум, на півдні +21°.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: