Цього тижня частину Україні накриє аномальне тепло / Фото ua.depositphotos.com

Цього тижня погода в Україні матиме нестійкий вологий характер зі значними температурними контрастами.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.ua.

"У західних та частково північних областях жителі радітимуть по-справжньому зимовій погоді з морозами та снігом, у той час, як на півдні, сході та центрі України очікується аномально тепла, дощова та туманна погода, яка більше притаманна другій половині жовтня", - каже синоптик.

Він пояснив, що причиною такої погоди стане переважання повітряних мас з півдня, із районів Середземномор'я і Балканського півострова. А ось на територію західних областей України впливатиме холодна повітряна маса скандинавського походження.

Читайте такожСиноптик пообіцяла українцям "справжню весну": де та коли на неї чекати

За його словами, цього тижня у південних, центральних та північних областях опади будуть найбільш інтенсивними.

"Подекуди може випасти до 200-250% від тижневої норми. Максимальне тепло буде сконцентровано у східних областях та Приазов'ї, де відхилення від норми середньої температури за тиждень досягнуть +5°…+8°, а також не виключені в окремі дні добові рекорди максимальної температури за рахунок теплого південного і південно-східного вітру", - попередив він.

Зокрема, сьогодні та завтра, 8 грудня, очікуються помірні, місцями опади у вигляді снігу або мокрого снігу у західних регіонах України, на решті території пройдуть дощі. Температура повітря у західних областях становитиме протягом доби 7 грудня -5°...0°; 8 грудня вночі знизиться до -10°...-5°, в Карпатах місцями до -15°. В інших областях нічні температури будуть в межах +2° ... +7°, денні +5° ... +10°; у південних областях та Криму повітря прогріватиметься до +11°…+16°.

За даними синоптика, у четвер, 9 грудня, західних областях утримається морозна погода, а в решті областей України - вночі +2°…+7°, вдень +4°…+9°. Пройдуть дощі, у західних областях та Київській області - невеликий сніг, подекуди ожеледь. На Лівобережжі спостерігатимуться тумани.

"У п'ятницю, 10 грудня, потепління дістанеться і західних областей України. Разом із ним прийдуть і дощі із мокрим снігом. На решті країни істотних опадів не очікується. Температура повітря вночі у західних та частково північних областях становитиме -7°…-2°, вдень 0°…+5°. На решті країни вночі буде +2°…+7°, вдень +5°…+10°, на півдні та Криму +11°…+16°", - розказав синоптик.

Читайте такожСьогодні Україну накриють зливи та снігопади: прогноз погоди на 7 грудня (карта)

На вихідні Ігор Кибальчич прогнозує збереження аномально теплої та дощової погоди. Температура становитиме +6°...+11°, на півдні та в Криму до +15°.

"І лише у Карпатах продовжиться зимова погода з негативними температурами та періодичним випаданням снігу", - резюмував він.

Нагадаємо, за прогнозом синоптика Наталки Діденко, сьогодні, 7 грудня, Україну перетинатиме атмосферний фронт. Через це в країні очікується багато опадів, тумани та ожеледиця на дорогах, проте у кількох областях значно потеплішає.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: