На вихідних у західних областях України дощитиме / фото picjumbo

Сьогодні та завтра, 3 вересня, погода в Україні буде переважно сонячною та без опадів. Дощі охоплять лише західні області країни. Про це розказав синоптик ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Він пояснив, що на територію України пошириться зона підвищеного атмосферного тиску з Центральної Європи. В результаті чого переважатиме сонячна погода без опадів.

Однак, у західних областях фронтальні розділи обумовлять випадання дощів, подекуди з грозами, зауважив синоптик.

Відео дня

Температурний фон, за його даними, очікується близьким до кліматичної норми, у південній половині вищим за норму на 1-3 °С. 

Погода 2 вересня

Сьогодні, за даними синоптика, у західних областях очікується мінлива хмарність. Вдень місцями пройде короткочасний дощ з грозою.Вітер буде західний, 5-10 м/с. Температура повітря становитиме +20...+25 °С, на Закарпатті - до +27 °С.

У північних областях також буде мінлива хмарність, але без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Температура +21...+26 °С.

У центральних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер буде північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря на рівні +23...+28 °С.

У південній половині України та в Криму очікується малохмарна та суха погода. Вітер буде північний зі швидкістю 5-10 м/с. Повітря вдень прогріється до +25...+30 °С.

У східних областях вдень без опадів. Вітер північно-західний, 7-12 м/с. Стовпчики термометрів покажуть +22...+27 °С.

Погода 3 вересня

"У західних областях вночі в районі Карпат та Прикарпаття, вдень у більшості областей регіону пройдуть дощі, місцями значні. В окремих пунктах можливі грози", - прогнозує ігор Кібальчич. Вітер буде західної чверті, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +11...+16 °С, вдень +18...+23 °С. У Карпатах протягом доби +10…+15 °С.

У північних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +10...+15 °С, вдень +22...+27 °С.

У центральних областях також буде мінлива хмарність та суха погода. Температура повітря вночі опиниться в межах +12...+17 °С, вдень +23...+28 °С.

На півдні України малохмарно та без опадів. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +13...+18 °С, вдень +25...+30 °С.

У східних областях також буде малохмарно та сухо. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура вночі коливатиметься в межах +10...+15 °С, вдень +22...+27 °С.

Штормове попередження на Львівщині

На сьогодні, 2 вересня, у Львові та Львівській області оголошено І рівень небезпечності. Синоптики гідрометцентру попереджають про грози.

Вас також можуть зацікавити новини: