Деякі вівці не їли 48 годин / ТСН

Сильні снігопади, що відбулися у департаменті Савойя на південному сході Франції, призвели до того, що на гірському перевалі Коль-дю-Гландон застрягли 6 тисяч овець і близько 100 голів великої рогатої худоби з пастухами.

Про це повідомляє Meteoprog.ua.

Читайте такожСиноптик розповів, коли випаде перший сніг

Влада комуни Сен-Коломбан-де-Віллар відкрила кризовий центр і почала операцію з доставки продовольства для годування тварин. Разом з бригадами волонтерів вони розчистили дороги снігоочисниками і змогли підняти близько 6 тонн корму на високогірний перевал. Деякі тварини не їли близько 48 годин.

Повідомляється, що на операцію з евакуації тварин, враховуючи несприятливий прогноз погоди, може піти близько тижня. На даний момент евакуйовано 800 овець.

Перший сніг в Альпах

В альпійських районах Швейцарії та Австрії несподівано рано випав сніг.

У відомому на весь світ гірському містечку Давос в кантоні Граубюнден зафіксовано 26 сантиметрів снігового покриву.

Через сильний снігопад були заблоковані кілька перевалів, у тому числі перевал великий Сен-Бернар на висоті 2 тис. 469 метрів, де ще в минулі вихідні було 18 градусів тепла.

Сніг випав також і в австрійській частині Альп. Як повідомив австрійський Центральний інститут метеорології і геодинаміки (ZAMG), на метеостанції в Бішофсхофен на висоті 550 метрів було зафіксовано два сантиметри першого в цьому сезоні снігу.