Потепління в Україні поки не варто чекати / фото Manfred Antranias Zimmer, Pixabay

До кінця тижня в Україні збережеться нестійка погода з заморозками,  періодичними дощами й сильними поривами вітру. Суттєвого потепління не очікується. Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича.

Погода 18 квітня

Сьогодні, за його даними, нестійка з дощами погода очікується у більшості областей України. Подекуди можливі окремі грози. Температура повітря в західних та північних областях становитиме +7…+12 °С. У східних та південних областях стовпчики термометрів покажуть +17…+22 °С.

Погода 19 квітня

Напередодні вихідних у центральних, північних областях, а вдень також на Закарпатті очікуються невеликі дощі. На решті території України буде без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 м/с.

Відео дня

"Температура повітря вночі у західних областях +1…+6 °С, на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-4 °С", - прогнозує Кібальчич. 

На решті території країни, за його даними, вночі буде +5…+10 °С, а вдень в Україні повітря прогріється до +11...+16 °С.

Погода 20 квітня

"У суботу, 20 квітня, у західних регіонах очікуються значні дощі, у Карпатах із мокрим снігом. Вдень невеликі дощі також можливі у Приазов'ї та на сході", - прогнозує Ігор Кібальчич.

Вдень місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі +3…+8 °С, у північних областях на поверхні ґрунту та місцями у повітрі заморозки 0…-3 °С. Вдень по всій Україні буде +13...+18 °С, а на крайньому заході ще холодніше, +8...+13 °С.

Погода 21 квітня

У неділю, за даними синоптика, нестійка, вітряна та дощова погода передбачається вже на всій території України. Вночі температура становитиме +7…+12 °С, вдень +13…+22 °С, а на заході +8…+13 °С.

Коли в Україні потеплішає - прогноз

В Укргідрометцентрі також не прогнозують швидкого потепління в Україні. За даними синоптика Наталії Птухи, 19 квітня циклон залишить територію нашої країни, тому напередодні вихідних місцями ще можуть бути невеликі та дощі, а вже 20 квітня очікується переважно суха погода. 

Попри це температура не підвищиться, а наприкінці тижня ймовірне надходження нового циклону.

Вас також можуть зацікавити новини: