15 та 16 липня в Україні буде тепла погода / фото ua.depositphotos.com

Антициклон Fee зумовить в Україні суху та сонячну погоду майже без опадів. Про це розказала синоптик Наталка Діденко.

"Впродовж 15-16 липня саме наш славний Fee зумовить практично повсюди білі хмарки, синє небо й яскраве сонце - суху погоду. Лише на Луганщині та завтра ще й на Харківщині можливі окремі короткочасні дощі з грозами", - сказала синоптик.

За її даними, гаряче повітря з Сахари поки що оминає Україну. "Температура повітря 15-16 липня становитиме ексклюзивно комфортні +25...+29 градусів, трохи свіжіше на північному сході і традиційно вище у південній частині та на Закарпатті, +28...+31 градус", - спрогнозувала вона.

Відео дня

Також, за даними синоптика, понад +30 може бути у неділю в західних областях України.

Погода у Києві

За прогнозом Наталки Діденко, у Києві в суботу та неділю очікується суха та переважно сонячна погода з комфортною температурою повітря +26...+28 градусів.

"У понеділок у столиці можлива спека до +30 градусів, проте вже у вівторок пройде дощ і температура повітря трохи знизиться", - спрогнозувала фахівець.

Штормове попередження

На сьогодні, 14 липня, у більшості областей України оголошено I рівень небезпечності.

За даними Укргідрометцентру, очікуються грози. У Черкаській, Сумській, Полтавській та Харківській областях прогнозуються значні дощі. Повсюдно, крім західних областей, будуть пориви вітру 15-20 м/с, а на Лівобережжі в окремих районах - град.

Вас також можуть зацікавити новини: