Сніг найближчим часом мождивий лише в Карпатах / фото pixabay.com

Листопад - перехідний місяць від осені до зими, тож синоптичні процеси дуже динамічні. Найближчим часом до України прийде похолодання, однак сніг очікується лише у Карпатах. На решті території опаду будуть у вигляді дощів. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, важливо, коли відбудеться перехід через нуль градусів, адже навіть від десятої частини градуса може залежати, — дощ піде чи сніг.

"Відповідно до розрахунків, які в нас є на сьогодні, починаючи з другої половини листопада температура буде відчутно знижуватися. 13−14 листопада вже очікуються певні зміни, перебудова синоптичних процесів", - прогнозує синоптик.

Відео дня

За її даними, сніг, сніг з дощем або просто мокрий сніг очікуються лише переважно в Карпатах. "Там це явище і було вже періодично, і знову може бути, особливо після проходження циклону в середу, а потім і в суботу. Там вже, в принципі, навіть сніговий покрив утвориться", - каже Наталія Птуха.

"Решту території поки що оминають такі снігові повноцінні циклони. Та це прогноз до середини листопада, до 15-го числа. Далі ситуація може змінитися", - акцентувала вона.

Похолодання в Україні - що відомо

Україну 8 та 9 листопада перетинатиме листопад. З цього часу очікується похолодання, яке супроводжуватиметься дощами, а в Карпатах - з мокрим снігом.

Зокрема, 9 листопада вночі похолоднішає до 1-6° тепла, а вдень у більшості областей буде лише 6-13°. Тільки на півдні України буде трохи тепліше, 7-12° вночі та 9-14° вдень.

Вас також можуть зацікавити новини: