В Україні очікується мокрий сніг / фото УНІАН

В Україні буквально за кілька днів змінюватиметься погода: очікуються опади та сильний вітер.

Про це розповів синоптик Ігор Кибальчич, повідомляє Meteoprog.

"Починаючи з четверга, 18 листопада, з причини активізації західного перенесення і розвитку циклонічної діяльності, погодні умови будуть зазнавати деяких змін: стане більше хмар, почнуться опади у вигляді мряки, дощу і мокрого снігу, посилиться вітер", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Також синоптик прогнозує, що температура повітря помітно підвищиться, особливо в нічні години. 

Так, за прогнозом, 16-18 листопада вночі температура знизиться до -9°...-4°, місцями в північних, центральних і східних областях мороз зміцніє до -13°...-10°. Вдень повітря прогріється до значень -1°... + 5°, в Одеській області та Криму до +6°...+8°.

За прогнозом синоптика, 19-21 листопада очікується поступове підвищення нічної температури до значень -2°...+4°, денної до +4°...+9°.

Читайте такожГотуйте пуховики: сьогодні в Україні вдарять сильні морози (карта)

"У неділю, 21 листопада у зв'язку з більш активним виносом теплої повітряної маси з Балканського півострова, вдень повітря прогріється до +5° ... +10°, на півдні країни місцями до +12°...+14°", - йдеться в повідомленні.

Також очікується, що на вихідних в Україні буде вітряно. У західних та південних областях місцями очікуються пориви південно-західного вітру до 15-20 м/с. А в північних і західних областях 19-20 листопада може випасти перший сніг.

"Однак, через підвищення температури повітря в ці числа, сніговий покрив не буде утворюватися, або очікується тимчасовим з вираженою плямистістю по території", - попередив синоптик.

Нагадаємо, згідно з прогнозом, новий тиждень принесе в Україну різке похолодання і велику кількість опадів, у тому числі - сніг. У другій половині тижня почнеться потепління, морозів не буде ні вдень, ні вночі. Однак українців чекає похмура погода, суцільна хмарність і дощі.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: