Українців попередили про різку зміну погоди / колаж з фото УНІАН

У четвер, 11 січня, погода в Україні стане теплішою через те, що на східну частину території Європи прорветься вологе й тепле атлантичне повітря.

У більшості регіонів нашої країни сьогодні очікується сніг, поділився прогнозом кандидат географічних наук, синоптик Ігор Кібальчич з виданням "Телеграфу". За відомостями експерта, вже у п'ятницю, 12 числа, в нашій державі погода зміниться.

"…вночі 12 січня через нашу країну пройде активний холодний фронт, який спричинить нову хвилю похолодання. Температура повітря 11 січня коливатиметься в районі -5...+1°С, протягом 12 січня очікується різке зниження до -10...-15°С, у південних областях та на крайньому заході -3...-8°С", - зазначив експерт.

Відео дня

За відомостями Кібальчича, на українській території прогнозується поривчастий північний вітер, на дорогах місцями можлива ожеледь, а подекуди можуть бути хуртовини.

Яка погода сьогодні очікується в Україні - що варто знати

Синоптик Наталка Діденко повідомляла, що 11 січня в нашій державі буде досить тепло - вдень прогнозується від -3 градусів до +2.

Експерт також попередила, що Україні загрожує морозний період. За прогнозом Діденко, холодно буде 12, 13 та 14 січня. Синоптик додала, що -20 градусів загрожує лише крайній півночі української держави.

Вас також можуть зацікавити новини: