Якою буде погода у квітні 2022 / фото УНІАН

Погода в Україні в квітні 2022 буде досить мінливою. Українців чекає кілька різких змін погоди за місяць. Очікуються грози і дощі, а на початку квітня навіть можливий сніг.

На заході країни на початку квітня синоптики прогнозують похолодання з температурою повітря + 2...3 градуси та заморозками вночі, пише realist. У 10-х числах квітня очікується потепління – повітря прогріється до +15...+ 16 градусів, а вночі температура може опускатися до +4...+ 7 градусів. У другій половині квітня прогнозують сильні дощі з грозами.

На сході на початку квітня температура втримається у межах +15...+ 17 градусів тепла вдень і +8...+ 10 вночі. З 4-о до 6-о незначно похолодає і пройдуть дощі. Сильні зливи очікуються в Харківській області. Наприкінці місяця прогнозують потепління до + 20, місцями до +25 градусів.

Відео дня

На півночі України на початку квітня буде холодно-вдень 0...+ 2 тепла, на Волині, Рівненській та Житомирській областях нічні морози до -5 градусів. Синоптики попереджають про дощі з мокрим снігом. Холоди відступлять до 7 квітня - температура підніметься на 10-12 градусів. Можливі грози після 20 квітня.

На півдні України до кінця квітня буде не вище +17...+ 18 градусів. Найхолоднішою при цьому виявиться Одеська область, а найтепліше буде у Запорізькій області та у Криму. Після 25 квітня повітря прогріється до +20 градусів. Опадів на півдні країни прогнозують небагато.

У центрі України на початку місяця прогнозують похолодання, тепло повернеться 5-7 квітня – вдень температура підвищиться до 15-17 градусів. Така погода протримається до 24-25 квітня, після – стане тепліше.

Вас також можуть зацікавити новини: