Україну накрила сильна магнітна буря / ua.depositphotos.com

Сильний геомагнітний шторм став причиною полярного сяйва, яке напередодні спостерігали українці. Про це розказала відомий синоптик Наталка Діденко.

"Нехитре дослідження каже, що причиною виникнення Північного сяйва бувають магнітні бурі, які виникають через потужні викиди з Сонця. А на нашій любій Землі 23 квітня якраз відбувся сильний геомагнітний шторм, який і спричинив полярне сяйво у нетипових локаціях. Таких, як Україна", - пояснила синоптик.

"Сьогодні й завтра ще спостерігатиметься підвищена геомагнітна активність, проте потроху вона йде на спад", - спрогнозувала Наталка Діденко.

Відео дня

Головний центр спеціального контролю повідомляє, що наразі продовжується фіксація геомагнітного шторму, що почався на вечір 23 квітня. Станом на 09:00 сьогодні, за даними фахівців, буря відповідає класу G4.

Як повідомляється, така буря може призвести до проблем з контролем напруги, деякі системи захисту помилково відключать основні активи від мережі.

Полярне сяйво в Україні - що відомо

Як повідомляв Погода УНІАН, 23 квітня ввечері у різних областях України можна було спостерігати полярне сяйво. Небо забарвилося у характерні рожеві та зелені відтінки. Зокрема, полярне сяйво побачили у Київській, Львівській, Черкаській, Чернігівській, Волинській та Рівненській областях. 

Також полярне сяйво спостерігали жителі Білорусі, Польщі, Словаччини, Великої Британії, США, Канади та Австралії.

Вас також можуть зацікавити новини: