Прогноз погоди в Україні на 12 квітня / фото ua.depositphotos.com

Стало відомо, якою буде погода в Україні у вівторок, 12 квітня.

Прогнозом погоди поділилася український синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

"Вівторок в Україні знову демонструватиме синоптичні крайнощі", – зазначила експерт.

Погода 12 квітня: температура повітря

За прогнозом синоптика, найхолоднішими 12 квітня будуть Сумська, Полтавська, Дніпропетровська області та Запоріжжя – вдень там очікується не вище +6…+9 градусів. У Луганській області затримаються високі градуси –  +14…+17. А на решті території України денна температура повітря коливатиметься у межах +7…+13 градусів.

"Найближча ніч передбачається найхолоднішою у західній частині України, від +2 до -2 градусів, у Карпатах місцями до -3…-6 градусів. На півночі вночі очікується 0…+5 градусів. У південній частині, більшості центру та на сході України мінімальна температура повітря становитиме +4...+10 градусів", – зазначила Діденко.

Погода 12 квітня: опади та вітер

У східних областях, на північному сході синоптик прогнозує дощ, а на Сумщині, Харківщині, Полтавщині – місцями з мокрим снігом.

"Опади можуть бути сильними!" – попередила вона.

У південній частині України дощ ймовірно пройде переважно вночі та вранці, вдень стихне. У центральних областях опади найбільш ймовірні на Дніпропетровщині та  Полтавщині. На Черкащині, Кропивницькому з районами – місцями невеликий дощ. А на Вінниччині буде сухо.

У північній частині України дощ та мокрий сніг 12 квітня очікуються у Сумській області.

На Київщині та Чернігівщині – без істотних опадів. На Житомирщині лише вдень – невеликий дощ. У західних областях вночі буде холодно та сухо, вдень місцями невеликий дощ, в Карпатах – з мокрим снігом.

"Вітер 12-го квітня у більшості областей України – з північного заходу, очікується сильним, рвучким, лише в західних областях – помірний – додала Діденко.

Погода у Києві 12 квітня

У Києві вівторок буде вітряним. Якісь серйозні опади у столиці не передбачаються.

Температура повітря у столиці вночі буде низькою – +2…+5 градусів, а вдень очікується до +10...+12 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: