На вихідних в Україні очікуються заморозки / Фото ua.depositphotos.com

На вихідних, 30 квітня та 1 травня, на українців чекає прохолодна погода, місцями очікуються невеликі дощі та заморозки.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

"У вихідні погодні умови на території України визначатиме поле підвищеного тиску та прохолодна повітряна маса скандинавського походження. Суттєвих опадів не очікується, лише вдень місцями у північних, західних та східних областях пройдуть невеликі короткочасні дощі", - розказав синоптик.

Відео дня

За його даними, температурний фон по Україні прогнозується на 2-4 градуси нижче за кліматичну норму. Особливо холодними будуть ночі.

"В умовах малохмарного неба, високого атмосферного тиску та слабкого вітру, приземний шар повітря буде вихолоджуватися, місцями навіть до 0 °С та нижче. У період активної вегетації та розвитку рослин такі погодні процеси є несприятливими", - попередив фахівець.

За його прогнозом, 30 квітня невеликі дощі пройдуть у східних областях та на Дніпропетровщині, вдень також місцями у північних та західних областях. Вдень в Україні повітря прогріється до +12…+17 °С, у Карпатах та на південному сході +9…+14 °С.

1 травня, за прогнозом синоптика, опадів у нашій країні не передбачається, лише вдень місцями у північних та західних областях можливі невеликі короткочасні дощі, у Карпатах та на Буковині з грозами. Вдень максимальні значення температури досягнуть +13…+18 °С.

Нагадаємо, в деяких областях України найближчим часом очікуються заморозки. Через це оголошено I рівень небезпечності. За даними Укргідрометцентру, вночі 29-30 квітня у північних, західних, а 30 квітня і в центральних областях на поверхні ґрунту та місцями в повітрі заморозки 0-3°.

Вас також можуть зацікавити новини: