Також зафіксовано 70 підтоплень домогосподарств у Рахівському районі / фото ДСНС

У Рахівському районі Закарпатської області внаслідок сильних опадів та підвищення рівнів води у річках підтоплено 70 будинків та обмежено рух на чотирьох ділянках автодороги державного значення «Мукачево-Рогатин-Львів».

Про це кореспонденту УНІАН повідомила речниця Управління ДСНС в Закарпатській області Наталія Батир.

За її словами, станом на 16:00 23 червня найбільше підтоплень зафіксовано у Рахівському районі Закарпаття.

Відео дня

«Наразі зафіксовано 5 переливів через автодорожнє полотно, на 4 із 5 затоплених автоділянках призупинено рух, це на дорозі державного значення «Мукачево-Рогатин-Львів», - розповіла вона.

Крім того, за словами Батир, підтоплені 70 дворогосподарств у райцентрі – місті Рахів та смт Ясіня.

Зазначається, що на місцях працюють фахівці місцевого державного пожежно-рятувального посту, залучено спецтехніку, мотопомпи, рятувальники здійснюють відкачку води із підтоплених приміщень.

«Для негайної протидії загрозам та реагування на надзвичайні ситуації, що пов’язані із паводковою ситуацією у постійній готовності перебувають 222 чоловіка особового складу та 205 одиниць техніки», - додала Батир.

Також підтоплено 40 гектарів пасовищ у Хустському районі.

Як повідомив УНІАН начальник Закарпатському гідрометцентру Василь Манівчук, Івано-Франківська область на кордоні з Рахівським районом Закарпаття за останні 7 годин отримала вже біля 100 мм опадів.

«Особливо активні опади зараз в басейні р. Бистриця Надвірнянська, басейн якої межує з верхів’ям Закарпатських річок Чорної Тиси, Кісви, Шопурки, Апшиці та Тересви, отже, слід очікувати на те, що паводкова хвиля рухатиметься вниз по річках», - додав Манівчук.

Зокрема, за його словами, максимальний рівень води на Закарпатті станом на 16:00 23 червня зафіксовано на річці Тиса у межах м. Рахів – 4,8 м над нулем поста.

«Паводкова хвиля, яка сформувалася зараз у Рахові, буде рухатися вниз по Тисі й, за прогнозами, протягом 10-12 годин досягне Тячева, при цьому максимальний рівень в Тячеві можна очікувати в межах 5,5-6 метрів над нулем поста. При такому рівні можливе підтоплення дворогосподарств поблизу очисних споруд міста», - додав Манівчук.