Велика кількість води насувається з Західної України / фото УНІАН

Одеській області загрожує повінь через негоду.

Як повідомили в Одеській обласній державній адміністрації, сьогодні голова ОДА Максим Куций провів термінову нараду в зв’язку з можливою повінню.

Зазначається, що південь (українська Бессарабія) і північ області вже потерпають від негоди.

Відео дня

«Велика кількість води насувається із Західної України в наш регіон, і ми вже готуємось до зустрічі з природним лихом», - зазначив Куций.

Зазначається, що зараз мобілізовані керівники Біляївського та Білгород-Дністровського районів, Маяківської та Ясківської ОТГ. Передбачається, що саме ці райони можуть потрапити під удар негоди в першу чергу.

Зараз чиновники спільно з працівниками ДСНС, поліцією та прикордонниками вживають необхідних заходів безпеки, зокрема спрямованих на обмеження доступу людей найближчими днями до потенційно небезпечних місць.

Читайте такожУ ДСНС попередили про загрозу нових затоплень на Західній Україні

У посиленому режимі проводиться моніторинг та контроль за ситуацією на водних об'єктах.

«Цими вихідними жителям Одеської області та туристам краще пропустити відпочинок на річці або лимані. Це може бути смертельно небезпечно», - підкреслили в ОДА.

У регіональному главку ДСНС повідомили, що 24 червня до служби порятунку «101» надійшла інформація про те, що в селі Ананьївського району внаслідок рясних дощів підтопило 20 приватних будинків та домогосподарств. Співробітники ДСНС із одного будинку евакуйовані 6 мешканців, із них 4 дитини, та помістили їх до дитячого садка населеного пункту. Жителям інших будинків надано допомогу з евакуації домашніх тварин із затопленої території.

Станом на 9:00 25 червня з 11 домогосподарств було відкачано 1,98 тис. куб. метрів води, роботи тривають.