В Україні почнуться дощі / Фото УНІАН

Згідно з даними Погода УНІАН, цього тижня в Україні буде по-осінньому тепло. З вівторка почнуться тривалі дощі, які закінчаться тільки в суботу.

У понеділок в Україні без опадів. Практично по всій території країни буде по-осінньому тепла і сонячна погода, лише в східних областях - хмарно. На заході і півночі температура + 8°...+ 22°, в інших регіонах до +26°.

Погода в понеділок, 28 вересня / фото УНІАН

У вівторок, 29 вересня, у всіх регіонах, крім північних і східних, пройдуть дощі. Температура + 10°...+29°. 

Відео дня
Погода у вівторок, 29 вересня / фото УНІАН

У середу, 30 вересня, практично по всій території України пройдуть дощі. В результаті чого трохи похолодає. Опади не очікуються тільки в Луганській області. Вдень у південних областях повітря прогріється до + 22°, а в західних стовпчик термометра опуститься до +13°.

Погода в середу, 30 Вересня / фото УНІАН

У четвер, 1 жовтня, ситуація майже не зміниться: Україну продовжать заливати осінні дощі. У західних регіонах трохи потеплішає: температура вдень досягне +16°. У південних регіонах вона продовжить утримуватися на позначці в +20°, а вночі впаде до +12°.

Погода в четвер, 1 жовтня / фото УНІАН

У п'ятницю дощі трохи відступлять: у північних і східних областях очікується мінлива хмарність, температура сягне +21°. У центральних і західних областях температура повітря складе +8°...+20°. На півдні повітря прогріється до +23°. 

Погода в п'ятницю, 2 жовтня / фото УНІАН

У суботу дощі, нарешті, припиняться. Дрібний дощик пройде в Одесі. Температура країною підніметься до +21°, а у південних регіонах до +23°.

Погода в суботу, 3 жовтня / фото УНІАН

У неділю, 4 жовтня, по всій країні очікується мінлива хмарність. Температура вдень коливатиметься від +20° до +23°, а вночі опуститься до +10° у Донецькій та Полтавській областях.

Погода в неділю, 4 жовтня / фото УНІАН

Народний прогноз погоди в Україні

28 вересня - день Микити Гусятника, Микити Ріпоріза. Гусак лапу піднімає - до холоднечі, на одній нозі стоїть - до морозу, полощеться у воді - до тепла, ніс під крило ховає - до ранньої зими. Журавлі полетять на Микити - Покрова (14 жовтня) буде морозна; якщо не полетять - зима настане пізніше. Гуси летять-сніг несуть.

29 вересня - Євфимії, мучениці. Якщо верба рано вранці покривається інеєм - значить, зима буде лютою, морозною. Теж саме пророкує і пізній листопад.

30 Вересня - Віри, Надії, Любові та їх матері Софії. Це стародавнє жіноче свято, але з сумним присмаком. Вранці цього дня всім жінкам слід було добре виплакатися, щоб легше стало на душі не тільки собі, але і всім близьким. Жінки з такими іменами в цей день пригощали всіх знайомих і родичів гостинцями, а натомість їх вшановували добрими побажаннями здоров'я, любові і щастя на довгі роки.

1 жовтня - Ярини, преп. Євменія, Арини Шипшинниці. Чим сухіше і тепліше початок жовтня, тим пізніше настане зима. Якщо на Ярини відлетять журавлі, то через два тижні чекай морозів; а як затримаються — зима раніше, ніж 18 листопада, себе не покаже. Якщо в жовтні галки збираються і кричать, то буде ясна погода. Яка погода встановилася на 1 жовтня, така буде і на 1 квітня.

2 жовтня - Трохима. Якщо бджоли ретельно заліпили стільники воском або прополісом - зима буде суворою; а коли злегка - то теплою.

3 жовтня - Євстахія. На Євстафія примічайте вітер: північний - до холоду; південний - до тепла, західний - до мокроти; східний - до гарної погоди. На Євстафія туман і тепло, летять довгі павутини - очікується сприятлива осінь. Туманно і тепло, летить біла довга павутина - до сприятливої осені і швидкого снігу. Астаф'єв день - свято мельників, що працюють на млинах.

4 жовтня - Кіндрата. Погода цього дня протримається без змін чотири тижні. Різкий північний вітер - на холодну зиму.

Погода в Україні: