Циклон принесе в Україну холодну погоду та дощі / фото УНІАН

Завтра в Україну вривається активний циклон Foelke. У північних, західних та більшості центральних областей очікуються сильні дощі, пориви північно-східного вітру до штормових значень.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці у Facebook.

Читайте такожКліматолог назвала дві головні небезпеки, які загрожують Карпатам

Відео дня

"На заході та півночі України повітря буде холодним, протягом дня +9°...+14° градусів, у центральній частині +15°...+20°, на Вінниччині +13°...+14°", - написала вона.

На півдні та сході ще втримається тепла погода з денною температурою повітря +18°...+23°.

Дощів завтра на сході не очікується, у південній частині опади передбачаються у другій половині дня та ввечері: на Одещині, у Миколаївській та Херсонській областях, в Криму, а до Запоріжжя не дійдуть.

17 жовтня у Києві очікуються дощі, навіть часом значні, сильний північно-східний вітер та ще й похолодання, вдень близько +12°...+13°.

У неділю дощі припиняться, проте пошириться ще холодніше повітря, очікується вдень 18 жовтня не вище +9° у Києві.

"Це - не остаточне, звичайно ж, похолодання, ще помилуємося сонечком, проте все ж осінь набирає сили і нагадує поступовим нарощуванням холодного повітря та дощовими циклонами, що законів треба дотримуватися", - резюмувала синоптик.

Заморозки в Україні: прогноз від Наталки Діденко

Відчутне похолодання прийде до України в кінці тижня, подекуди очікуються заморозки.

"Денна температура повітря знижуватиметься поступово до +5°...+12° впродовж 16-18 жовтня, вночі подекуди ймовірні заморозки", - написала Діденко. 

Синоптик зазначила, що на півдні та сході ще втримається значно тепліша погода.