До кінція тижня в Україні дощитиме / Фото ua.depositphotos.com

До кінця тижня в Україні збережеться волога погода з дощами, мокрим снігом на навіть грозами. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

За його даними, атмосферні умови над Європою складаються в такий спосіб, що холодні повітряні маси проникли у південні широти, до Середземного моря.

"За рахунок цього активізувалася циклонічна діяльність над Балканським півостровом і Туреччиною. При цьому, більшість атмосферних фронтів і циклонів зміщуватиметься через територію України", - пояснив синоптик.

Відео дня

Погода 6 квітня

"У четвер, 6 квітня, вночі збережуться сильні опади у вигляді дощу та мокрого снігу у західній частині, вдень по всій території країни пройдуть короткочасні дощі, місцями з грозами", - прогнозує синоптик.

Швидкість вітру, за його даними, сягатиме 5-10 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +12…+17 °С. У західних областях вночі -1...+4 °С, вдень +6...+11 °С.

Погода 7 квітня

Перед вихідними, за прогноозм Ігоря Кібальчича, по всій території України очікуються короткочасні дощі, місцями з грозами. Температура повітря в нічний час становитиме +4…+9 °С, вдень +8…+13 °С.

Погода на вихідних - прогноз синоптика

8 та 9 квітня, за словами синоптика, в Україні утримається дощова погода. У центральних та східних областях опади будуть інтенсивними.

Вітер буде змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах +3…+8 °С, а вдень +9…+14 °С.

Штормове попередження в Україні

В Україні на сьогодні, 5 квітня, оголосили І рівень небезпечності. За даними Укргідрометцентру, у Житомирській та Вінницькій областях очікується значний мокрий сніг, а на дорогах ожеледиця.

Вас також можуть зацікавити новини: