Поточний тиждень в Україні буде дуже теплий / фото УНІАН

Цього тижня погоду в Україні визначатиме поле підвищеного тиску. Через це очікується суха, тепла та навіть спекотна погода. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"Антициклональний характер погоди — мало хмар, переважно без опадів по всій території України", - каже вона.

Вночі, за прогнозом синоптика, очікується +6°...+12°, а в денні години повітря прогріватиметься до +20°...+26°.

Відео дня

"Приємні і комфортні показники, і вони будуть практично по всій території країни" - коментує синоптик.

Вона пояснила, що наразі над Україною панують південно-західні повітряні потоки, які й формують таку приємну весняну погоду. Але в середині тижня, 10 та 11 квітня, ці потоки дещо перебудуються, вітер змінить напрямок, що додасть трохи прохолоди.

"В четвер і п’ятницю у західних та північних областях денна температура буде вже не +20°…+26°, а +17°…+22° в денні години. Загалом, комфортна весняна погода з досить високими показниками збережеться", - каже Наталія Птуха.

Трохи свіжіше буде в Карпатах, +1°…+6° вночі та до +12°…+17°. Водночас у горах з 10 квітня потеплішає: вночі вже буде до +10°, а вдень повітря прогріватиметься до +14°…+20°.

Пожежна небезпека в Україні

На тлі сухої погоди в Україні настає пожежонебезпечний період.

Метеоумови, за словами Наталії Птухи, будуть сприятливі для поширення вогню у випадку займання. І наприкінці цього бездощового тижня ризик поширення вогню лише посилиться.

Україною шириться пожежна небезпека / фото Укргідрометцентр

Вас також можуть зацікавити новини: