Спека в Україні триватиме ще довго / фото УНІАН

Найближчого тижня температура в Україні стабільно підвищуватиметься. За прогнозами, у більшості областей вона сягатиме +30°, а подекуди й +35 градусів. Така погода в Україні триватиме ще довго. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"Впродовж першої декади липня, в принципі, вона (спека - УНІАН) триматиметься. Можливо, навіть, протягом всієї першої половини липня", - каже синоптик.

Надалі, за її словами, прогнозувати немає сенсу. "Тож впродовж першої декади липня у нас очікуються доволі високі значення температури. Але водночас опади будуть вносити цю нотку свіжості", - резюмувала синоптик.

Відео дня

Вона додала, що процес Ель-Ніньйо на планеті вже стабілізувався.

"Світові науковці кажуть, що процес вже не перехідний, а повністю перейшов у це явище. Температура в південній частині океану вища. На середину червня фіксували, що поверхнева температура вод океану на 0,2 градуси вища, ніж була у минулому році. В принципі, для глобальних масштабів це доволі відчутно", - пояснила фахівець.

Яка погода буде в Україні найближчими днями - прогноз

За даними Наталії Птухи, південь країни відчує найбільше теплу повітряну масу. Так, з 6 липня там температура вночі становитиме +21…+26, а вдень повітря прогріватиметься до +30…+35.

На півночі та на заході на початку тижня буде +21…+26, а вже у другій половині тижня прогнозується підвищення температури до +24…+30.

Вас також можуть зацікавити новини: