Лютий 2024 у більшості областей України буде у межах норми / Фото ua.depositphotos.com

Погода у лютому 2024 в Україні буде майже в межах норми, але у низці областей температура буде вищою, ніж зазвичай. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру.

"Середня місячна температура повітря передбачається від 4° морозу до 2° тепла, що у південних, східних, Кіровоградській, Дніпропетровській областях та в Криму на 1-1,5° вище за норму, на решті території України - близько до норми", - повідомили синоптики.

Щодо опадів, то їх місячна кількість очікується на рівні 29-67 мм, в Карпатах місцями випаде 74-83 мм, що в межах норми.

Відео дня

Синоптик спрогнозувала, якою буде погода в лютому

Раніше синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха повідомляла, що початок лютого може бути з морозами - очікується більш зимова погода, але це абсолютно не виключає більш теплих періодів з підвищенням температур.

Загалом, за її словами, лютий 2024 в Україні почнеться з невеликих заморозків, а вже в другій половині місяця настане потепління.

Зміна погоди в Україні - що відомо

Найближчими вихідними, 3 та 4 лютого, розвиток циклонічної діяльності з заходу стане причиною опадів та посилення вітру. За словами синоптика Ігоря Кібальчича, у ці дні погода в Україні зіпсується - розпочнуться опади у вигляді снігу з переходом у дощ та посилиться вітер. Водночас очікується, що температура повітря дещо підвищиться.

Вас також можуть зацікавити новини: