У Києві до кінця доби і вночі очікуються грози та сильний вітер / фото УНІАН

До кінця доби 12 липня та 13 липня вночі у столиці очікуються грози та пориви сильного вітру.

Про це попереджає Укргідрометцентр.

"У найближчу годину з утриманням до кінця доби 12 липня та вночі 13 липня очікуються грози, шквали 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

У Київській міській держадміністрації закликали громадян під час сильного вітру щільно закрити усі вікна будинків, прибрати з балконів і лоджій предмети, які можуть випасти, на вулиці триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередачі, дерев.

Під час грози слід вимкнути електроприлади, зачинити всі вікна, не підходити до них і не братися за металеві вхідні двері.

Читайте такожСпека і посуха: народний синоптик дав докладний прогноз на серпень

На природі слід спуститися в низину, відійти від поодиноко стоячих дерев (стовпів, вишок), відійти подалі від водойм, на відкритій місцевості сховатися у рів. Групі людей слід розташуватися поодинці, зняти з себе металеві речі та покласти окремо від себе, якщо є гумові або поліетиленові речі, то ними можна вкритися (підкласти під себе), у лісі слід сховатися під невисокими деревами або в кущах.

"Під час грози не можна: ховатися під дуже високими деревами, сидіти на галявинах, ховатися під скелями, купатися, йти на відкритій місцевості в мокрому одязі або щільною групою", - йдеться в повідомленні КМДА.

Управління з питань цивільного захисту КМДА рекомендує при падінні дерев чи гілок, при травмуванні людей тощо негайно інформувати екстрені служби за телефонами 101 або 103.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні більшість регіонів України накриють грози.