На заході України можливі затоплення та селі / фото REUTERS

В Україні на три дні оголосили помаранчевий рівень небезпечності через загрозу селевих потоків. Про це повідомляє Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, 6-8 липня внаслідок опадів очікується підвищення рівнів води:

  • у Львівській та Івано-Франківській областях - на 0,5 - 1,5 м з можливим початковим виходом води на заплаву на окремих ділянках річок (І рівень небезпеки);
  • на лівобережних притоках Дністра (Тернопільська, Хмельницька та Вінницька обл.) - на 0,2-1,0 м із незначним виходом води на окремі ділянки заплав (І рівень небезпеки);
  • на річках суббасейну Прута та Сiрету без негативних наслідків;

"В місцях проходження сильних злив можливе формування значного місцевого та схилового стоку, в горах iснує загроза формування окремих селевих потоків (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий)", - попередили синоптики.

Відео дня
В Карпатах iснує загроза формування окремих селевих потоків / фото Укргідрометцентр

Також на завтра, 7 липня, у більшості областей України оголосили штормове попередження.

"7 липня в Україні, крім східних областей, грози, вдень у північних, більшості центральних, Одеській та Миколаївській областях в окремих районах град та шквали 15-20 м/с (І рівень небезпечності, жовтий)", - йдеться у попередженні.

Штормове попередження на 7 липня / фото Укргідрометцентр

Штормове попередження по Київщині

Раніше Укргідрометцентр оголосив І рівень небезпечності у Києві та області. ЗА даними синоптиків, завтра там очікуються грози, а вдень по області в окремих районах - град та шквали 15-20 м/с.

Вас також можуть зацікавити новини: