Погода в Україні / фото ua.depositphotos.com

В Україні 10-12 грудня внаслідок відлиги та опадів очiкується пiдвищення рiвнiв води у багатьої річках. Можливі підтоплення. Про це попереджає Укргідрометцентр.

Підйом рівня води очікується у річках басейну Прип'яті, Сяну, Дністра, Прута, Сірет, а також у річках Закарпаття. Місцями можливий вихід води на заплаву.

Також синоптики попереджають, що в мiсцях проходження сильних дощiв в Закарпатській області очiкується формування значного мiсцевого та схилового стоку, стрімке пiдвищення рiвнiв води на малих водотоках з пiдтопленням понижених ділянок, особливо в населених пунктах.

Відео дня

"У гiрських районах iснує загроза формування невеликих селевих потоків (ІІ рівень небезпеки)", - попередили синоптики.

За даними Укргідрометцентру, на решті річок відбуватиметься зміна гідрологічного режиму з можливим підвищенням рівнів води на 0,1-0,2 метра, а при руйнуванні льодового покриву ймовірні різкі добові коливання рівнів води до півметра.

фото Укргідрометцентр

Штормове попередження по Україні

Як повідомлялося раніше, на 10 грудня в Україні оголосили штормове попередження через несприятливу погоду. За даними синоптиків, вже найближчої ночі у західних областях очікуються дощі та мокрий сніг. Також у південних, центральних та східних областях вночі та вранці 10 грудня буде туман.

Вас також можуть зацікавити новини: