Ілюстрація / REUTERS

Найближчими днями погода в Україні буде мінливою: після потепління знову прийде прохолодна погода.

Читайте такожрозповіли Кліматологи, як глобальне потепління вплинуло на різні регіони України

Про це "Фактам" розповіла заступник начальника метеопрогнозів Українського гідрометцентру Наталія Голеня.

Відео дня

"У найближчу добу погоду буде визначати холодне повітря з Атлантики, але Україна залишиться в полі підвищеного тиску, через що місцями можливі короткочасні дощі в західних і північних областях. 10 липня в більшості областей буде без опадів", - повідомила вона.

За її інформацією, 11 липня також буде без опадів, але в цей день до Україні підійде ще один атмосферний фронт, який принесе дощі з грозами на заході.

Вночі стовпчики термометрів показуватимуть 8-16 градусів тепла, на узбережжі моря - 15-20 вище нуля. А вдень очікується від 20 до 27 градусів тепла. 11 липня в Україні буде спостерігатися зростання температури до 28-33 градусів.

А 12-13 липня на погоду впливатимуть атмосферні фронти, тому знову прийдуть короткочасні дощі з грозами в більшості областей. Тому температурний фон знову знизиться до більш комфортним значенням: вночі 10-16 градусів тепла, на узбережжі морів до плюс 20, а вдень - 23-28 вище нуля.

"А далі очікується в Україні не стабільна погода з дощами і температурою 20-27 градусів, на півдні можливо плюс 30", - додала Наталія Голеня.

Нагадаємо, 9 липня в Україні практично без опадів, температура до +29°.