На вихідних в Україні очікується похолодання / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

На вихідних, 23 та 24 грудня, в Україні очікується короткочасне похолодання, яке супроводжуватиметься місцями опадами та сильним поривчастим вітром. Про це свідчить прогноз метеоролога Ігоря Кібальича, передає meteoprog.

Він пояснив, що у найближчі дві доби погодні умови в нашій країні визначатимуться впливом малорухомого циклону із центром над Білоруссю та країнами Балтії.

"Завдяки стійким західним і північно-західним повітряним потокам, в нашу країну почне надходити холодне повітря з тилової частини циклону, завдяки чому температурний фон в більшості областей знизиться на 4-7 °С", - прогнозує фахівець.

За його даними, також посилиться вітер, подекуди до 15-20 м/с, а на дорогах і тротуарах можлива ожеледиця.

Погода 23 грудня

Сьогодні у західних областях очікується невеликий сніг та мокрий сніг. Хуртовина, на дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний, 7-12 м/с, вранці та вдень пориви, 15-20 м/с. Температура повітря вдень -3...+2 °С. У Карпатах протягом доби -2...-7 °С.

У північних областях вдень пройде невеликий сніг та мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Швидкість вітру становитиме 7-12 м/с. Температура повітря -3...+2 °С.

У центральних областях очікується невеликий мокрий сніг, місцями з дощем. На дорогах подекуди ожеледиця. Стовпчики термометрів покажуть 0...+5 °С.

У південних областях та Криму пройде невеликий мокрий сніг із дощем. Швидкість вітру становитиме 7-12 м/с, а повітря прогріється до +2...+7 °С.

У східній частині країни вдень місцями пройдуть невеликі опади. Температура повітря протягом доби 0…+5 °С.

Погода 24 грудня

У західних областях вночі очікується невеликий сніг та хуртовина. Вдень та ввечері сніг, мокрий сніг з переходом у дощ. У Карпатах помірні снігопади. На дорогах ожеледиця. Швидкість вітру 7 - 12 м/с, вночі місцями пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, вдень -1...+4 °С. У Карпатах вночі -4...-9 °С, вдень 0...-5 °С.

У північних областях пройде невеликий, подекуди помірний сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер західний, 7-12 м/с, вранці та вдень місцями пориви 15-17 м/с. Температура повітря вночі -1...-6 °С, вдень -3...+2 °С.

У центральних областях вночі без істотних опадів,а  вдень місцями пройде невеликий мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вранці та вдень місцями пориви 15-17 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 °С, вдень -2...+3 °С.

У південних областях без істотних опадів, лише у Криму місцями очікується мокрий сніг та дощ. Вдень пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі -4…+1 °С, вдень 0…+5 °С.

У східних областях місцями пройде невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах подекуди ожеледиця. Вітер західний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі 0...-5 °С, вдень -4...+1 °С.

Штормове попередження

На сьогодні, 23 грудня, у восьми областях на заході України оголосили штормове попередження. За прогнозами Укргідрометцентру, пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с.

Вас також можуть зацікавити новини: