if.dsns.gov.ua

Прокуратурою Івано-Франківської області за матеріалами УСБУ в області розпочато кримінальне провадження за численними фактами незаконної порубки лісу, що призвело до значних паводків на території Івано-Франківської та інших областей (ст. 441 КК України).

Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Читайте такожКабмін виділив кошти на подолання наслідків стихії на заході України

Відео дня

Встановлено, що у червні 2020 року на території Прикарпаття випала понаднормова кількість опадів, внаслідок чого загинуло 3 особи, підтоплено понад 10 тис. житлових будинків, зруйновано 150 км доріг та 90 мостів, пошкоджено 586 доріг та 169 мостів, знищено 4146 м берегоукріплення.

Їх виникнення, ймовірно, стало можливим внаслідок масового знищення об’єктів рослинного світу, порубки лісів, неналежного здійснення лісогосподарської діяльності та невиконання заходів з охорони навколишнього природного середовища посадовими особами, вважають у прокуратурі.

На даний час тривають першочергові слідчі дії.

Проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні доручено слідчому відділу УСБУ в області.

Як повідомляв УНІАН, за даними ДСНС, на Івано-Франківщині в результаті інтенсивних опадів та підняття ґрунтових вод підтоплено понад 5 тисяч житлових будинків, зруйновано 125 км автодоріг та 29 мостів.

Інтенсивні опади протягом 22-23 червня призвели до ускладнення повеневої обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській і Закарпатській областях.