Потоп у Бангладеш / фото mashriqtv.pk

Повінь торкнулася десятки тисяч людей на півночі Бангладеш після декількох днів злив. Серед найбільш постраждалих районів - Рангпур в окрузі Рангпур, де з 26 по 27 вересня 2020 року всього за 12 годин випала рекордна кількість опадів - 433 мм.

Про це повідомляє Meteoprog.ua з посиланням на місцеві ЗМІ.

Читайте такожПотужний шторм "Алекс" накриє Францію та принесе в Альпи сніг

Відео дня

Близько 100 тисяч жителів постраждали в результаті повені в місті Рангпур після того, як дренажні системи були перекриті. Дороги були затоплені паводковими водами на глибині до 1 метра в деяких районах, що призвело до хаосу на дорогах.

Деякі райони Нільпхамарі і Такургаон в окрузі Рангпур також постраждали від проливних дощів, що почалися 26 вересня: близько 20 тисяч людей постраждали і сотні будівель були пошкоджені.

Сильний дощ у північній частині Бангладеш і в гирлах річок Індії почався кількома днями раніше. З 22 вересня в штатах Мегхалая і Асам на північному сході Індії спостерігалися серйозні повені.

У Бангладеш високий рівень води в річці спонукав владу відкрити шлюзи від повені на греблі Тіста в Далії, округ Нільфамарі в окрузі Рангпур.

За даними регіональної влади, в окрузі Рангпур було затоплено близько 50 тисяч гектарів посівів. Рангпур був одним з багатьох районів Бангладеш в цьому році, що сильно постраждав від повені, пов'язаної з мусонами.

Під час сильних мусонних повеней у липні та серпні цього року постраждали понад 3 млн осіб у 31 районі. До середини серпня понад 220 людей загинули, понад 1,27 млн будинків були частково або повністю пошкоджені і понад 167 тис. сімей по всій країні стали переселенцями.

Вам також можуть бути цікаві інші погодні новини: