Прогноз погоди в Україні на 3 квітня / фото УНІАН

У суботу, 3 квітня, кілька областей України заллють дощі, на більшості території визирне сонце. Температура протягом дня коливатиметься на рівні +9°...+14°.

Про це свідчать дані Погода УНІАН.

Читайте такожНа вихідних дощі не відступлять і похолодання в Україні продовжиться (карта)

Відео дня
  • У центральних регіонах - хмарна погода з проясненнями, вдень очікується +10°...+13°. І тільки в Києві весь день буде похмуро, температура не підніметься вище + 10°. Вночі очікується + 1°...+2°.
  • На заході України також мінлива хмарність, тільки в Рівному та Луцьку пройдуть дощі. Вдень температура протримається на рівні + 9°...+ 11°, а вночі опуститься до легких заморозків -2°...+1°.
  • На півночі - хмарно з проясненнями. У Сумах очікується похмура погода весь день. Стовпчики термометрів протягом дня не опуститься нижче +11°, а вночі покажуть -1°.
  • На півдні традиційно буде найтепліше: у Херсоні повітря прогріється до +14°. У Криму буде холодніше: всього +9° і дощ. В інших південних регіонах України визирне сонце. Вночі температура не опуститься нижче +2°.
  • На сході в Запоріжжі, Дніпрі та Харкові, незважаючи на мінливу хмарність, також очікуються дощі. Вдень температура коливатиметься на рівні +11°...+12°, а вночі впаде до +2°...+3°.

Народні прикмети 3 квітня

3 квітня - день Кирила-Дери полоз. День отримав таку назву, тому що дороги з цього дня тануть і псуються, їздити ними стає важче. Якщо з'являються перші комарі-толкуни - до тепла.

Вас також можуть зацікавити інші новини погоди: