Якою буде весна 2023 в Україні / фото УНІАН, Олексій Іванов

Зима 2022-2023 для українців стала найскладнішою за часи незалежності. Тому нинішня весна є, напевно, найбільш довгоочікуваною за 30 років. На питання "якою буде весна в Україні" синоптики відповідають - ранньою і сонячною. УНІАН склав приблизний прогноз погоди на три весняні місяці.

Якою буде весна 2023 в Україні - загальний прогноз

Погодний сайт Wisemeteo спрогнозував, якою буде погода навесні 2023 у Києві. За прогнозами, весна цього року в середньому буде сухою і прохолодною. Опадів очікується помітно менше, ніж в середньому. Середня температура березня становитиме 3°, квітня - 6°, травня - 15°. У березні очікується 8 дощових днів, у квітні - 6, у травні - 15.

Яким буде березень 2023

Якою буде погода в березні 2023 / фото wisemeteo.com

Перший місяць весни буде досить прохолодним - в найтепліші дні очікується лише +10°. Перші два тижні березня будуть холодними і переважно хмарними, з періодичними снігопадами. У третій тиждень потеплішає, а сонце буде показуватися частіше. В останні два тижні повернуться хмари і пройдуть невеликі дощі, але холодів не буде.

Відео дня

Яким буде квітень 2023

Якою буде погода у квітні 2023 / фото wisemeteo.com

Квітень 2023 року буде холоднішим ніж в середньому, але досить сонячним. Перша половина квітня буде досить стабільною, з температурою 10-14° і дощами у вихідні. У другу половину місяця частіше буде хмарна погода. Останні дні квітня принесуть дощі.

Яким буде травень 2023

Якою буде погода в травні 2023 / фото wisemeteo.com

У травні 2023 року дощі йтимуть менше, ніж у середньому. Останній весняний місяць буде дуже мінливим. У травні не буде однакової погоди більше трьох днів поспіль. Часом температура коливатиметься від +15° до + 21 градусів. В останні два тижні травня встановиться постійне тепло, але ясна і похмура погода ще часто будуть змінювати один одного.

Вас також можуть зацікавити новини: