Незабаром в Україні стане прохолодніше / фото Jill Wellington / Pixabay

Сьогодні, 29 серпня, Україна буде практично епіцентром європейської спеки. Зниження температури очікується на початку вересня. Про це розказала синоптик Наталка Діденко.

За її даними, сьогодні максимальна температура повітря становитиме +32...+37 градусів, лише в східних областях України буде легше дихати, +25...+29 градусів.

Більшу частину доби 29 серпня, за даними синоптика, в Україні буде сухо й ясно. Проте в другій половині дня і ввечері довгоочікувані дощі з грозами пройдуть в західних областях, на Житомирщині та Вінниччині.

Відео дня

"Єдина засторога - через скажену спеку і вертикальні темпоконтрасти ймовірні грози при дощах, локально сильні зливи і шквали. Обережно!" - попередила фахівець.

У Києві, за словами Наталки Діденко, сьогодні пік спеки, +35...+37 градусів. Без опадів.

"Ще гризтиме 30 і 31 серпня, а ось вже 1 вересня буде суттєве зниження температури повітря...", - спрогнозувала фахівець.

Похолодання в Україні

За даними Погода УНІАН, з середи, 30 серпня, на заході України завдяки дощам та грозам очікується зниження температури. До кінця тижня сильна спека поступово покине Україну. До +30°...+33° температура підніматиметься лише на півдні та сході країни. 

Вас також можуть зацікавити новини: