6 липня Києв накриє потужна спека / Фото УНІАН, Володимир Коваль

Сьогодні у Києві очікується дуже спекотний день. Про це попереджає відомий синоптик Наталка Діденко.

"Кияни! Тримайтеся... Денна спека обіцяє щипатися, +32...+34 градуси, атмосферний тиск скакатиме, спочатку високий, потім зниження", - прогнозує вона.

Синоптик додала, що більшу частину дня пектиме, потім очікуються дощі та грози.

Відео дня

"Можливі ввечері сильніші зливи і шквалисте посилення вітру", - попередила вона.

Погода в Україні - прогноз синоптика

Загалом, за словами Наталки Діденко, погода сьогодні буде цікавою, складною і строкатою водночас, бо атмосферні фронти, антициклон, спека під +35 і вище, в зоні фронтів - небезпечні метеорологічні явища, грози, шквали, сильні зливи, ймовірний град.

"6 липня сильна спека очікується на півдні та сході України, вдень +30...+35 градусів, подекуди до +37 градусів!" - прогнозує вона. Тут очікується ясна погода, лише на Одещині ввечері буде дощ з грозою.

"Дощі, грози, місцями сильні зливи та шквалисте посилення вітру при грозі передбачаються у четвер на заході, півночі та в більшості центральних областей", - каже фахівець.

На півночі та в центрі України температура повітря переважно становитиме +30...+34 градуси. У західних областях, а також на північній Житомирщині буде найсвіжіше, впродовж дня +23...+29 градусів.

6 липня в Україні буде дуже спекотно

Спека у Києві

Нагадаємо, за даними Погода УНІАН, сьогодні у Києві очікується найспекотніший день тижня. Вдень повітря у столиці розжарить до +32°. Очікується мінлива хмарність й дощі з грозою.

Вас також можуть зацікавити новини: