Сьогодні в Україні будут зливи та сильний вітер / фото ua.depositphotos.com

Сьогодні, 14 липня, циклон погіршить погоду майже по всій Україні. Зокрема, очікуються сильні дощі, похолодання, вітер та шквали. Про це попереджає синоптик Наталка Діденко.

"14-го липня дощі з грозами очікуються практично повсюди - бо циклон! Вдень сильно литиме у північних областях України та на Полтавщині, а ввечері в п'ятницю зливи доберуться до східної частини України", - попередила фахівець.

За її словами, вдень лише південна частина України побуде у переважно сухій малохмарній погоді.

Відео дня

"Вітер завіватиме з північного заходу, з півночі, буде сильним, пориви досягатимуть 15-20 метрів за секунду", - прогнозує Наталка Діденко.

Температура повітря також буде з контрастами: на півночі України очікується похолодання, +19...+22 градуси, на півдні та сході спекотно, +27...+31 градус, а на решті території України очікується +24...+29 градусів.

Негода у Києві

За даними Наталки Діденко, сьогодні погода також погіршиться і в столиці.

"14-го липня у Києві погода очікується складною - дощі з грозою, місцями сильні зливи, ймовірний град", - зазначила вона.

За її даними, у Києві очікується сильний північно-західний вітер, пориви якого сягатимуть 15-18 м/с, а температура знизиться до +20+23 градусів.

"Але ось про вихідні не турбуйтеся!.. в усій Україні 15-16 липня передбачається чудова літня сонячна погода з температурою повітря +24...+29, на півдні та на Закарпатті - до +30 градусів", - потішила синоптик.

Вас також можуть зацікавити новини: