5 лютого в Україні очікується рвучкий вітер / фото Pixabay

5 лютого Україна належатиме примежевій області циклонів та антициклонів. Тому погода очікуться неоднорідною, з рвучким вітром, але без екстрем. Про це розказала синоптик Наталка Діденко.

"Вітер в Україні північного та північно-східного напрямків, помірний, через протистояння атмосферних антиподів може бути рвучким, до сильних поривів", - попередила вона.

Подекуди, за її даними, випадатиме переважно невеликий сніг, у західних областях  - до помірного. У центральних областях, на південному сході без істотних опадів.

Відео дня

"Зима впевнена в собі: найближчої ночі -6...-12 градусів, завтра вдень -2...-5 градусів", - спрогнозувала синоптик.

У Києві, за її даними, 5 лютого очікується сніг, переважно невеликий. На дорогах ожеледиця. Вночі до -5...-7 градусів, вдень -2...-4 градуси.

"На тижні буде морозно, але без перебільшення", - резюмувала синоптик.

Посилення морозів в Україні

За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, на вихідних в Україні очікується класична зимова погода. Періодично сніжитиме, місцями опади будуть сильними, також очікується похолодання та ожеледиця на дорогах. За його даними, температура повітря опиниться в межах норми, у західних областях навіть нижче за норму на 3-5 градусів.

За прогнозом Наталки Діденко, найближчими днями морози в Україні зміцніють, вночі температура опускатиметься до -13 градусів.

Вас також можуть зацікавити новини: