Найближчими днями на півдні України буде вітряно / фото УНІАН

До кінця вересня в Україні буде тепла та сонячна погода. Але на півдні посилиться вітер, а на більшій частині території країни через тривалу посуху збережеться небезпека лісових пожеж. Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

За його даними, стійке поле високого атмосферного тиску продовжить визначати погодні умови по всій Центральній та Східній Європі до кінця місяця.

"На території України збережеться тепла, суха та сонячна погода з температурним фоном на 3-6 °С вище за кліматичну норму", - прогнозує синоптик.

Відео дня

За його даними, у південній частині країни комфортність погоди певною мірою погіршиться внаслідок поривчастого східного вітру.

"Крім того, за рахунок тривалого періоду відсутності дощів (за винятком деяких західних областей), збережеться тенденція посилення посухи та пожежної небезпеки у лісах на більшій частині території країни", - попереджає Кібальчич.

Погода 25 вересня

Сьогодні, за даними синоптика, у більшості областей очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер східної чверті, 5-10 м/с, а у південних областях та у Приазов'ї очікуються окремі пориви 15-17 м/с. Температура повітря вдень +23...+28 °С.

Погода 26 вересня

У вівторок, за словами Ігоря Кібальчича, по всій території України опадів не очікується. Вітер східної чверті, 5-10 м/с,а  на півдні та в Криму будуть пориви до 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +10…+15 °С, на узбережжі морів до +18 °С; вдень +23...+28 °С.

Погода 27 вересня

У середу, 27 вересня, утримається тепла та суха погода по всій Україні, каже синоптик. Вітер східної чверті посилиться до 7-12 м/с, у південних областях та у Криму будуть пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, вдень стовпчики термометрів показуватимуть +23…+28 °С.

Погода до кінця вересня - прогноз

За даними Погода УНІАН, до кінця вересня в Україні домінуватиме тепла, суха та сонячна погода. Очікується, що температура по всій країні становитиме комфортні +22° до +28°.

Вас також можуть зацікавити новини: