На вихідних в Україні поступово знизиться температура / фото УНІАН

9 та 10 липня в Україні очікується нестійкий характер погоди з короткочасними дощами. Водночас температура поступово знизиться на 4-6 градусів.

По це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

За його прогнозом, до кінця першої декади липня на території центральних, південних та східних областей утримається спекотна погода з денними максимальними температурами вище +30°.

Відео дня

"Водночас, у західних та північних регіонах переважатиме прохолодніша повітряна маса атлантичного походження з комфортними температурними показниками протягом доби", - розказав синоптик.

За його словами, малорухомий холодний фронт розташується в напрямку з півдня на північ і призведе до грозових дощів та поступового зниження температури.

Синоптик попередив, що у більшості областей поки що збережеться надзвичайна пожежна небезпека у лісах та степах.

"У південних регіонах продовжується розвиток ґрунтової посухи, особливо в Одеській та Миколаївській областях, де напередодні максимальна температура вдень подекуди сягала +36…+38°", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше синоптик Наталка Діденко розказала, що найближчими днями погоду в Україні формуватимуть атмосферні фронти. Через їх діяльність очікується нестійка погода з періодичними грозовими дощами, але сонця та сухих прояснень вистачатиме також.

Вас також можуть зацікавити новини: