В Україні очікуються заморозки / фото Pixabay

Найближчого тижня в Україні очікується нестійка погода. На початку тижня буде тепло та мокро, а ближче до вихідних погода зміниться на переважно суху та прохолодну. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

"В першій половині тижня розвиток циклону над акваторією Чорного моря спричинить дощі у більшості областей України, а ближче до вихідних у північно-східній частині Європи оформиться потужний антициклон, завдяки якому опадів стане значно менше", - пояснив синоптик.

За його словами, температура повітря з понеділка по п'ятницю опиниться на досить високому рівні, проте на вихідних за рахунок вторгнення арктичного повітря у східній периферії антициклону відбудеться похолодання. За словами Кібальчича, найбільш відчутним похолодання стане на Лівобережжі України.

Відео дня

"У нічний час не виключені заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі, а вдень повітря ледве зможе прогрітися до +10…+13 °С", - прогнозує синоптик.

Великдень 2023 - яка погода буде в Україні на свято

За прогнозом Ігоря Кібальчича, на Великдень в Україні похолоднішає. Зокрема, за його даними, температура повітря вночі становитиме +3...+8°, вдень +11...+16°. На півночі Лівобережжя вночі 0...+5°, а вдень повітря прогріється лише до +8...+13°.

Вас також можуть зацікавити новини: