На вихідних погода в Україні буде нестабільною / фото Hans / Pixabay

На вихідних в Україні очікується нестійка погода з температурними коливаннями, опадами та морозом. Про це каже синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

За його даними, на півдні та у Криму очікуються аномально високі температурні показники: вдень місцями до +10…+15 °С. Водночас на крайній півночі Сумщини та Чернігівщини вночі можливе посилення морозів нижче -20 °С.

"Внаслідок суттєвих контрастів температури повітря між північними та південними областями нашої країни, збережеться погода з опадами і такими небезпечними явищами як ожеледь, тумани та налипання мокрого снігу", - попереджає фахівець.

Відео дня

Погода 6 січня

У західних областях вдень пройде помірний дощ, на півночі регіону - сніг та мокрий сніг. Місцями ожеледь, налипання мокрого снігу, тумани. На дорогах подекуди ожеледиця. Температура повітря -1...+4 °С, на Прикарпатті та Буковині +3...+8 °С.

У північних областях вдень сніг, мокрий сніг. Місцями ожеледь, на дорогах ожеледиця. Температура вдень 0...-5 °С.

У центральних областях очікується мінлива хмарність, але буде без опадів. На дорогах подекуди ожеледиця. Повітря прогріється до +1...+6 °С.

На півдні України очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря +7...+12 °С.

У східній частині буде істотних опадів. Місцями ожеледь, а на дорогах ожеледиця. Вдень стовпчики термометрів покажуть -3...+2 °С, місцями -2...-7 °С.

Погода 7 січня

У західних областях протягом доби пройдуть помірні, подекуди значні опади у вигляді дощу з переходом у сніг. Місцями ожеледь, хуртовина, на дорогах ожеледиця. Вітер посилиться до 9-14 м/с. Температура повітря вночі від -16 °С на Поліссі до +7 °С на Закарпатті, вдень від -13 °С на Поліссі до +9 °С на Закарпатті.

У північних областях вночі пройде невеликий сніг, вдень без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Температура вночі -10...-15 °С, у Чернігівській та Сумській областях похолоднішає до -16...-22 °С. Вдень буде -8...-13 °С, у Чернігівській та Сумській областях -12...-17 °С.

У центральних областях вночі очікуються невеликі опади у вигляді снігу, місцями з дощами. Вдень - значний сніг, місцями дощ й хуртовина. Ожеледь, місцями налипання мокрого снігу. На дорогах ожеледиця. Місцями пориви вітру сягатимуть 15-17 м/с. Температура вночі -3...+2 °С, вдень похолоднішає до -1...-6 °С.

У південних областях вночі без істотних опадів, а вдень очікується дощ, місцями ожеледь. Через тумани видимість впаде до 200-500 метрів. Температура повітря вночі +4...+9 °С, вдень +7...+12 °С, на півночі Одеської області близько 0 °С, у Криму місцями розігріє до +15 °С.

У східних областях вночі очікується невеликий дощ із мокрим снігом, вдень сніг, місцями з дощем. Ожеледь, на дорогах ожеледиця. Стовпчики термометрів вноі покажуть вночі -3...+2 °С, місцями до -10 °С, вдень буде  -4...-9 °С, місцями температура опускатиметься до -15 °С.

Погрішення погоди в Україні - що відомо

Раніше Ігор Кібальич казав, що 7 та 8 січня у південних, східних та центральних областях України погода погіршиться на тлі розвитку циклонічної діяльності над Чорним морем та Кримом. Зокрема, на крайній півночі Чернігівської та Сумської областей стовпчики термометрів опустяться до -20...-24°С.

8 січня холодне арктичне повітря пошириться на більшу частину України, крім Приазов'я та Криму, а з 9 січня похолодання охопить також південь країни.

Вас також можуть зацікавити новини: