Синоптик прогнозує в Україні нестійку погоду з дощами та мрякою / фото ua.depositphotos.com

У найближчі дві доби в Україні очікується тепла погода, місцями з невеликими дощами і туманами. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

"На тлі поступового зниження атмосферного тиску, в Україні погодні умови стануть більш нестійкими", - попереджає фахівець.

За його даними, вплив атмосферних фронтів буде відчутно помітним у західних та північних областях. Тут у неділю пройдуть дощі. На решті території країни істотних опадів не передбачається, але подекуди можливі тумани. Температура повітря залишиться високою, найтепліше буде у західних та південних областях.

Відео дня

Погода 16 березня - прогноз на суботу

У західних областях вдень місцями можливий невеликий дощ. Температура повітря вдень +8…+13 °С. У Карпатах +2...+7 °С.

У північних областях буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вдень +4...+9 °С.

У центральній часині буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Стовпчики термометрів покажуть +5...+10 °С.

У південних регіонах та у Криму місцями пройде невеликий дощ та мряка. Можливий туман. Температура повітря становитиме +6…+11 °С.

На сході вдень без істотних опадів, а температура триматиметься в межах +4...+9 °С.

Погода 17 березня - прогноз на неділю

У західних областях впродовж доби очікується дощова погода, у Карпатах дощ буде з мокрим снігом. Вітер південний, з переходом вдень на західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8 °С, вдень +5...+10 °С. У Карпатах вночі -2...+3 °С, вдень +2...+7 °С.

У північних областях хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, а  вдень та ввечері пройде дощ. Температура вночі +2…+7 °С, вдень +6…+11 °С.

У центральних регіонах буде хмарно з проясненнями. Вдень місцями пройде невеликий дощ, та мряка. Подекуди спостерігатиметься туман. Вночі буде +2…+7 °С, а вдень стовпчики термометрів покажуть +7…+12 °С.

На півдні вночі буде сухо, а вдень місцями пройде невеликий дощ, та мряка. Подекуди туман. Температура повітря вночі +2...+7 °С, вдень потеплішає до +10...+15 °С.

На сході вдень місцями пройде невеликий дощ. Температура повітря вночі +1...+6 °С, вдень +6...+11 °С.

Атмосферний фронт несе в Україну дощі

Про те, що в Україні найближчим часом дощитиме, каже й синоптик Наталка Діденко. За її даними, причиною опадів стане атмосферний фронт з заходу. Так, 17 березня, дощі очікуються на заході, півночі та подекуди в центральних областях України (Полтавській, Черкаській та Кіровоградській).

Вас також можуть зацікавити новини: