Потепління в Україні буде короткочасним / фото Willfried Wende / Pixabay

В Україні від сьогодні очікується деяке послаблення морозів. Але це потепління буде несильним й триватиме недовго. Вже з 12 січня погода знову зміниться. Про це в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

За її даними, 10 січня вдень буде −7…−12 градусів, у південних областях і на Закарпатті буде тепліше, −1…−7 градусів.

"11 січня в четвер трошечки морози послабшають, і в нічні години вже буде −2…−8 градусів, вдень - від -3 і навіть до +2. Змінюватимуться повітряні потоки", - повідомила фахівець.

Відео дня

Але це потепління буде короткочасним, адже очікується нова хвиля холоду.

Загалом, за словами Наталії Птухи, морозна погода переважатиме по всій території України впродовж наступних 10 днів, і поточного тижня тепла точно чекати не варто.

"Можливо, певне підвищення буде вже з середини наступного тижня. Але, знову ж таки, поки що плюсових значень не очікуємо", - каже синоптик.

Також вона повідомила, що сьогодні очікується суха погода, а вже 11 січня по всій Україні, окрім Закарпаття, очікується невеликий сніг та мокрий сніг, а на дорогах зберігатиметься ожеледиця.

Потепління в Україні

Про те, що з 10 січня в Україні очікується потепління, каже й синоптик Наталка Діденко. За її даними, сьогодні впродовж дня середи передбачається 0...-5 градусів. Водночас вона попереджає про рвучкий некомфортний вітер.

Вас також можуть зацікавити новини: