На вихідних в Україні періодично дощитиме / Фото daynews.com.ua

На вихідних, 28 та 29 травня, на території України очікується комфортна погода з температурою близько норми та короткочасними дощами.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

Синоптик пояснив, що в атмосфері над Європою збережеться перенесення повітряних мас із заходу та південного заходу.

Відео дня

"Переважатиме хмарна погода з проясненнями. Атмосферні фронти та слабо розвинена циклонічна діяльність стануть причиною випадання дощів різної інтенсивності, подекуди у супроводі гроз. Небезпечних та стихійних явищ погоди не передбачається", - сказав він.

Погода сьогодні

За прогнозом синоптика, сьогодні у західних областях в районі Карпат, Прикарпаття, вдень також на Поліссі пройдуть дощі, місцями з грозами. Температура повітря вдень становитиме +15...+20 °С.

На півночі України вдень без істотних опадів. Вдень термометри покажуть +15…+20 °С. У центральних регіонах також очікується погода без істотних опадів. Вдень температура досягне значень +18…+23 °С.

"У південній частині опадів не очікується, лише в Одеській та Миколаївській областях вдень та ввечері пройде помірний дощ... Вдень повітря прогріється до +23...+28 °С", - розказав синоптик.

За його прогнозом, у східних областях опадів не очікується. Повітря прогріється до +18...+23 °С.

Прогноз погоди на неділю, 29 травня

За прогнозом Ігоря Кіальчича, у західних областях буде переважно без опадів, лише на Вінничині та на Буковині пройдуть невеликі дощі. Температура повітря вночі становитиме вдень +14...+19 °С.

У північних областях також очікується погода без істотних опадів. Максимальна температура вдень +14…+19 °С.

"У центральних регіонах очікується дощова погода. Опади подекуди будуть інтенсивними. Вітер змінних напрямків, 3 - 8 м/с. Вночі температура повітря становитиме +7…+12 °С, вдень +13…+18 °С", - прогнозує синоптик.

У південних областях опадів не прогнозується, лише на Одещині та місцями на Миколаївщині пройдуть невеликі дощі. Вдень повітря прогріється до +19...+24 °С.

На сході України, за прогнозом синоптика, вночі пройде помірний дощ, вдень місцями невеликий. 

Нагадаємо, в Україні наступного тижня очікується стрімке підвищення температури, стовпчики термометрів показуватимуть до 30 градусів спеки.

Вас також можуть зацікавити новини: