На початку липня в Україні похолодає / фото Kanenori, Pixabay

У перші дні липня в Україні очікується прохолодна погода, весь місяць пройде з температурними гойдалками.

Як розповів "Телеграфу" народний синоптик Володимир Деркач, після першої декади липня стовпчики термометрів знову поповзуть вгору.

За його прогнозом, на початку липня перші числа місяця будуть дощовими і вогкими. Температура відповідно знизиться, але залишиться в межах розумного. Пізніше погода покращиться, дощі стануть йти рідше.

Відео дня

За словами Деркача, протягом усього місяця буде "примхлива" погода, очікуються температурні перепади. Через них середина місяця буде особливо багатою на різні природні катаклізми.

Тому не слід дивуватися, якщо почуєте попередження про сильний шквальний вітер або навіть ураган - різкі зміни погоди розташовують до цього, додав народний синоптик.

Раніше повідомлялося, що в другій половині місяця в атмосфері над Україною переважатиме поле підвищеного атмосферного тиску і лише в останній п'ятиденці червня дещо знизиться. У зв'язку з цим, до 25 червня кількість опадів в цілому в країні очікується недостатньою. "Однак попри плямистість розподілу опадів, навіть в межах одного міста може виявитися так, що в одному його районі випаде 2 місячні норми, а в іншому буде спостерігатися посуха", - роз'яснив синоптик Ігор Кибальчич.