Ілюстрація : шторм / Фото REUTERS

На південно-східну частину Європи обрушилася сильна негода. За останні пару днів вона призвела до значного падіння температури повітря, сильних вітрів, граду і високогірного снігу, злив, повеней, зсувів і смерчів, деякі з яких перетворилися на руйнівні торнадо. Найбільше постраждала Італія, де загинули 5 людей.

Про це повідомляє The Watchers.

Читайте такожЦиклон принесе в Україну сильні зливи-синоптик

Сильний шторм в Італії почався кілька днів тому, і вже до 25 вересня в 7 регіонах оголосили помаранчевий рівень тривоги: Ломбардії, Фріулі-Венеції-Джулії, Тоскані, Лаціо, Кампанії, Базилікаті та Сардинії.

У країні зафіксовано три водяних смерчі.

На південь від Неаполя зафіксовано гігантський водяний смерч, який вирвав дерева з корінням і пошкодив будівлі та автомобілі.

Безліч водяних смерчів також були помічені над північною частиною Адріатичного моря.

"Чиста повітряна маса в більш холодному повітрі на висоті створила прекрасні умови для спостереження. Тому водяні смерчі було добре видно навіть на великій відстані", - пояснюють метеорологи.

Сильні зливи в Мадриді

Рух метро в Мадриді паралізовано через потужні зливи.

За попередніми підрахунками, в метро виявилося до 20 літрів опадів на квадратний метр. Через аварійну ситуацію довелося призупинити роботу п'яти гілок. Частина поїздів курсувала із запізненнями, на перонах утворилися черги.

Ситуація нормалізувалася, коли з метро відкачали воду.